Su endeks okuma ile alakalı duyuru

06 Nisan 2020 16:44 Ulus Belediyesi 690

DUYURU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemizin su sayaçlarını okuma işlemi aşağıda açıklanan şekilde gerçekleştirilecektir.

1. Koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkan genelgeler ile kapatılan işyerlerine (berber, kafeterya vbg) yapılması gereken 2020 yılı 02 inci dönem su tahakkuk işlemi yapılmayacaktır. Tedbirler kalktığı zaman normal endeks okuma gerçekleştirilecektir.

2.Abonelerimizin son 3 ay ortalaması üzerinden 2020 yılı 02 inci dönem su tahakkukları otomatik oluşturulacaktır. Mükelleflerimize ihbarname düzenlenmeyecektir, belediyemizde kayıtlı olan telefon numaralarına sms gönderilecektir. Kayıtlı numarası yoksa gönderilemeyecektir.

3.Yeni abone olmuş mükelleflerimizin ortalamaları bulunmayacağı için 10m3 değer tahakkuk ettirilecektir.

Tedbirlerin bitmesinin ardından yapılacak olan ilk su endeks okuma işlemimizde, yapılmış olan tahakkukların;
        a. Gerçek değerin altında kalması durumunda, sonraki faturalar ile tamamlama yapılacak, bu harcamalardan dolayı herhangi bir gecikme zammı uygulanmayacaktır.
        b. Gerçek değerin üstünde kalması durumunda, mükelleflerimiz alacaklandırılarak sonraki dönem su okumalarından düşülerek mahsup edilecektir.

Numarasını kayıt etmek isteyen,bilgi sormak isteyen mükelleflerimiz Whatsapp üzerinden 0378 416 2222 numaralı Hizmet Masamız ile iletişime geçebilirler.

Tüketim endeksini belirtmek isteyen abonelerimiz yine Whatsapp üzerinden 0378 416 2222 numaralı Hizmet Masamıza sayaçlarının resmini atarak işletebilirler.

Yazılan 02 inci dönem su faturalarının son ödeme tarihi 30 Haziran olarak düzenlenecektir. Bu tarihe kadar herhangi bir gecikme zammı ya da su kesme işlemi yapılmayacaktır. Bu sebeple mükelleflerimizin ödeme yapmak için Belediyemize gelmelerine gerek yoktur.

Ödemelerini bankalar üzerinden otomatik ödeme ile ödeyen abonelerimizin işlemleri aynen devam edebilecektir. Fakat son ödeme tarihleri 30 Haziran olduğu için, o tarihte ödeme işlemi yapılacaktır.

Ödemelerinizi www.ulus.bel.tr internet adresimizden eBelediye bölümünü kullanarak, ya da https://www.turkiye.gov.tr/ulus-belediyesi-borc-odeme  adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı girerek kredi kartınız ile online olarak ödeyebilirsiniz.

• Etiketler