Kamuoyuna saygıyla duyurulur

21 Temmuz 2017 17:44 Ulus Belediyesi 2441

20 Temmuz da yapılan ihale ile alakalı mesnetsiz suçlamalar hakkında Kamuoyu Bilgilendirme Duyurumuz

KAMUOYUNA DUYURULUR

Sosyal medya platformunda Chp Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı GÖLBUCAKLI ve Chp Ulus İlçe Başkanı Sabri AKTAŞ ın mesnetsiz ve temsil ettikleri makamlara yakışmayan açıklamalarından dolayı, kamuoyuna doğru bilgi vermek amacı ile bu duyuru metni hazırlanmıştır.

Meclis Üyelerimizin tamamının oybirliği ile alınan Meclis kararı gereği; 07 Temmuz 2017 tarihinde anons sistemimiz, Bartın Valiliği, Ulus Kaymakamlığı, Resmi Web Adresimiz (http://www.ulus.bel.tr), Sosyal Medya hesabımız, ilan panomuzdan duyurusunu yaptığımız, 3 (üç) taliplinin katıldığı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 1.35/c ve 45. maddeleri gereğince “açık teklif ihale usulü” (açık arttırma suretiyle) 5393 sayılı Belediye Kanununun 34/g maddesi gereğince Encümenimizce satış yapılacak olan taşınmaz mal satış ihalemiz; 20 Temmuz 2017 tarihinde saat 14:00 de Belediyemiz Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılmıştır.

Sadece mesnetsiz suçlamanın yapıldığı sosyal medya platformunda dahi 4391 kişiye erişilen 573 bağlantı tıklamasına sahip, ihale şartnamesinin açıkça yönlendirilerek, taşınmazın detaylı resmi ve lokasyonun paylaşıldığı ihalemizin halktan gizli saklı yapıldığı iddia edilmektedir. Belediye Başkanımız göreve başladığı günden itibaren ihalelerimizin kanun ve yönetmeliklerde olması gerekli yerler dışında sosyal medya platformlarında da paylaştırdığı, suçlamaların yapıldığı platformda rahatlıkla kontrol edilebilir.

Ayrıca diğer bir mesnetsiz suçlamada ihalenin gizli yapılması için kişilerin ihaleye alınmamasıdır. İhalenin yapıldığı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 47. Maddesi 1nci ve 2nci uygulanmıştır. Ayrıca bu uygulama Belediye Başkanımızın başlattığı bir uygulama olmayıp, 2886 Sayılı Kanunun düzenlenmesinden bugüne kadar Belediyemizin yaptığı tüm ihalelerde uygulanmıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi bu mesnetsiz suçlama sadece kirletme siyaseti amacı gütmektedir.

Bu kadar net durumlar karşısında dahi siyasi istikbal peşinde koşmak için, bu şekilde siyasi kirletme amacı güden, mesnetsiz ve nefret içeren suçlamalar, söz konusu şahısların bulundukları makamlara yakışmamaktadır. Bu makamlarda bulunan kişilerin insanlara gerçekleri anlatmaları, ilçemiz, ilimiz ve ülkemizin gelişmesi için çaba sarf etmeleri gerekmektedir. Bunları yapmaya güçleri, gönülleri yetmiyorsa yapanlara engel olmamaları gerekmektedir.

Belediyemiz söz konusu mesnetsiz suçlamaları iddia eden şahıslar hakkında gerekli hukuki başvurularda bulunacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.