Kamuoyuna duyurulur

04 Ocak 2018 10:00 Ulus Belediyesi 3808

Ulukaya bölgesi için başvurulan mermer ocağı hakkında kamuoyu bilgilendirmesi

Bir süredir kamuoyu gündeminde olan, Başkanımız Sn. Hasan Hüseyin UZUN'unda ÇED raporu verecek kurumlar ile bizzat görüşerek takip ettiği; Ulukaya bölgesine yapılması için başvuru yapılan mermer ocakları konusunda 04 Ocak 2018 tarihinde yapılan Meclis Toplantımızda, AK Parti grubu konunun Meclisimizde görüşülmesi için teklifte bulunmuştur.

Başkanımız gündeme alınan konu ile alakalı olarak;

• Talep edilen noktanın ülkemizde tek Pan Parx belgesine sahip olan, ülkemizin 9 sıcak noktasından biri olan Küre Dağları Milli Parkına,
  • Trekking turizmi için uygun olan Drahna Vadisi ve Ulukaya kanyonuna,
  • Kemerli ve Kadıharmanlı mağaralarının,

yakınınların yer alması,

Bölgenin ve ilçemizin su ihtiyacanın Ulukayadan sağlanması,

Gelen her misafirimize ilk gösterdiğimiz, göz bebeğimiz Ulukayamızda mermer ocağının yapılmaması konusunda fikirlerini iletmiştir.

AK Parti grubunun bu teklifi ve Başkanımızın açıklamalarının ardından Meclis Üyelerimiz söz konusu bölgede bu ve bu tip başvurulara izin verilmesine karşı çıkılacağına ve ilgili kamu kurumlarımızın bu hassasiyet ile karar vermesini önemle rica ederiz.