Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül 2021 21:33 Ulus Belediyesi 286

İlçemizde Gaziler Günü Çelenk Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e "Mareşal ve Gazi" unvanının verildiği günün 100. yıl dönümü ve Gaziler Günü, İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile Gazi Mustafa Kemal’e "Mareşal ve Gazi" unvanının verildiği günün yıl dönümü anma programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, konuşmalarla devam etti.

Törene, Belediye Başkanımız Sayın Hasan Hüseyin UZUN, Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık KILIÇ, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, daire amirleri, STK temsilcileri, Gaziler ve sivil erkân katıldı.

Atatürk Anıtı'ndaki Çelenk Töreni bitimine müteakip Ulus Doğa Park Otel'de düzenlenen organizasyonda gazilerimiz ile bir araya gelindi.