8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

06 Mart 2020 16:18 Ulus Belediyesi 1016

8 Mart Dünya Emekci Kadınlar günü olması nedeniyle Belediyemizce, 8 Mart Pazar günü 16:30 - 18:30 saatleri arasında Ulus Öğretmen Evinde ilçemiz kadınlarına 8 Mart'ın birlik, beraberlik ve dayanışma gücünün olduğu bir gün olduğu anlatılarak, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okutulacaktır.Tüm halkımız etkinliğimize davetlidir.

Başkanımızın mesajı:

Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.
    Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalı ve siyasette onlara daha çok alan açmalıyız.
    Tüm bunlarla beraber, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız.  Çünkü Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yaradır kadına şiddet. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
    Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, “Cennet anaların ayağının altındadır.“ buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.
    Bizlerin de yerel yönetimler olarak, kadınları desteklemek gibi bir görevi ve sorumluluğu vardır. Ulus Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artırarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.
    2014 yılında göreve gelirken “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğini seçimlerde değil her yıl hatırlayacağım sözümüzü vermiştim. Bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu “Bahar Pınarı Harekatı”, şehitlerimiz ve gazilerimiz sebebi ile etkinliğimiz 8 Mart Pazar günü saat 16:30 – 18:30 arasında Ulus Öğretmen Evinde Kur’an-ı Kerim okutularak ikramlarımız ile gerçekleştirilecektir.
    Bu vesileyle Türkiyemizin ve dünya üzerindeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Hasan Hüseyin UZUN
"Doğa Kenti Ulus" Belediye Başkanı