24 Kasım Öğretmenler günü

24 Kasım 2020 14:26 Ulus Belediyesi 651

Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun'un 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır. En kutsal ve en eski mesleklerden olan öğretmenlik, geçmişte olduğu gibi bugün de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir. Milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, ulaştığımız mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakarlığın timsalidirler. Her yönüyle öğretmenler, eğitim ve öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutlu ve kutsal mesleği icra eden öncelikle ilçemizdeki öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, tüm öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ve kutlama töreni; içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeni ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun olarak sınırlı bir katılım ile gerçekleştirildi.