2016 İlan ve Reklam vergisi

04 Ocak 2016 16:38 Ulus Belediyesi 3868

2016 yılına oluşan ve devir olan İlan ve Reklam vergisine tabi reklamlar hakkında duyurudur

2464 sayılı Belediye Gelirleri kanunu ile Belediyelere beyan verilmesi ve ödenmesi gereken İlan ve Reklam Vergisine tabii reklamlar için 2016 yılına ait beyan ve son ödeme tarihleri için duyurudur.

Yeni, değişen veya kaldırılan vergiye tabii reklamlarınız için beyan verme tarihi 01 Şubat 2016 tarihinde son bulmaktadır. İlan ve Rekam vergisi 2 eşit taksit halinde ödenecektir.

1. Taksit son ödeme tarihi

Ayrıca;

Önceki yıllarda beyanı bulunan mükelleflerin beyanları aynen devam edildiği kabul edilip, 2016 yılına tahakkuku oluşturulmuştur. Bu beyanları değiştirmek isteyen mükelleflerimiz son beyan tarihine kadar Belediyemiz Gelir Servisine başvurulması gerekmektedir.

Belediyemiz Zabıta ekiplerinde yapılacak denetimlerde beyanı bulunmayan vergiye tabi reklamlar için usulsüzlük cezası kesilecektir.