15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü

15 Temmuz 2021 16:59 Ulus Belediyesi 491

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Coşkuyla Gerçekleştirildi

Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık KILIÇ, Belediye Başkanımız Sayın Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Sayın İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkan V. İsmail Çelikoğlu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yavuz İmamoğlu, Daire amirleri, Siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve Ulus halkının katılımlarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

Yoğun ilginin ve katılımın olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Günü Anma etkinlikleri Ulus merkez Uğur Mumcu caddesinden Cumhuriyet meydanına kadar süren ve vatandaşların tek yürek, tek ses katılım sağladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşle başladı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında saat 20.00 itibariyle Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Programda 15 Temmuz gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan, ordunun ve diğer stratejik kurumların içine sızmış FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı, milletimizin can siperhane bir duruşla verilen mücadele sinevizyon gösterisiyle tekrar hatırlandı.

Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun’un ve Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can'ın konuşmalarından sonra Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık KILIÇ, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirerek; 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimiz tarafından unutulmayacağını, Aziz milletimizin cesaret ve feraseti sayesinde hainlere fırsat verilmeyeceğini, Türkiye’nin geçilmez olduğunun vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN günün anlam ve önemini belirten konuşmaları izlendikten sonra Ulus İlçe Müftülüğü hatipleri tarafından Kuran okundu ve ilçe Müftüsü tarafından dualar edildi.

Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde başlattığı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren şiirler öğrenciler tarafından okunduktan sonra Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız ve 15 Temmuz Şehidimiz Mustafa Yaman’ın kardeşi tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Ulus Belediyesinin ikramları eşliğinde devam eden demokrasi nöbetinde Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık KILIÇ; şehit yakınları, gaziler, protokol üyeleri, muhtarlar ve ilçe halkı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Demokrasi nöbeti günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösterileriyle devam ettikten sonra 00.13 te selalar okundu ve program tamamlandı.