1 - 7 Mayıs Trafik Haftası

02 Mayıs 2021 04:58 Ulus Belediyesi 357

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır.

İlçemizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir.

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Hüseyin Uzun, İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık Kılıç, İlçe Emniyet Amirimiz, İlçe Jandarma Komutanımız ve Kurum Amirlerimizle beraber yayalara ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Önce Yaya” ve "Yaya Önceliğimiz Kırmızı Çizgimizdir" sloganıyla başlatılan saha etkinliklerine katılmıştı.

Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Bu sebeple trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz.